top of page

KÄNSLOUTOPI

Beskriv - använd ord

Beskriv_web_board.png

VAD:

I DET HÄR UPPDRAGET SKA DU BESKRIVA DIN KÄNSLOUTOPI.

Utopi = Idealsamhälle, en typ av drömvärld.

DU KAN BEHÖVA:

PAPPER OCH PENNOR

TIDSKRIFTER

SAX OCH LIMSTIFT

DATOR ELLER SURFPLATTA

TID:

CA 45 MIN - 2 TIM

UTVECKLA GÄRNA UNDER FLERA TILLFÄLLEN!

Hur ser din känsloutopi ut? Vilka normer vill du ändra på eller ta bort om du fick bestämma och varför? Finns det något som du vill ha mer av som redan finns? Finns det något som du vill ha mindre av? Vilka känslor ska få ta mer plats och hur ska vi göra det?  Hur vill du bli bemött av samhället när du inte mår bra?

Beskriv din egen känsloutopi, välj själv hur du berättar. 

MEN VAD SKA DET BLI?

EXEMPEL: Du kan skriva en dikt, klippa ut ord ur en tidskrift och bygga ett textmontage, skapa en ordlista för känsloord som du saknar, eller läsa in en ljudberättelse som beskriver din utopi.

 

Berätta något utifrån ditt eget liv, om samhällsnormer eller använd dig av Känsloburken och beskriv känslor mer generellt. Det fina med konstnärliga verk är att det inte finns några rätt eller fel, så testa det som känns rätt för dig! 

 

När du skapat något, glöm inte att dela med dig till någon på ett sätt som känns bra för dig. Det kan vara offentligt med en utställning eller digitalt i sociala medier, använd gärna #Känslobanken. Men det kan också vara en intern runda i gruppen eller som ett sms till en vän. Det viktiga är inte hur, men vi växer när vi delar!

bottom of page