top of page

Insidan ut

Illustrera - använd bild

Illustrera_web_board.png

VAD:

I DET HÄR UPPDRAGET SKA DU ILLUSTRERA DIN UPPLEVELSE AV HUR EN KÄNSLA SER UT

DU KAN BEHÖVA:

PAPPER OCH FÄRGER

PENNOR OCH PENSLAR

TIDSKRIFTER

SAX OCH LIMSTIFT

RESTMATERIAL/SKRÄP ETC.

KAMERA

DATOR ELLER SURFPLATTA

TID:

CA 45 MIN - 2 TIM

UTVECKLA GÄRNA UNDER FLERA TILLFÄLLEN!

Vilken färg har ångest? Hur ser ilska ut? Är oro en liten eller stor känsla? Är din känsla spretig, rund, taggig, kantig eller fluffig? Ser den ut som något annat? 

 

Välj en egen känsla som du vill utforska hos dig själv eller välj en gemensam känsla för gruppen och se hur era upplevelser av känslan skiljer sig eller krokar i varandra. Du kan också använda Känsloburken för att välja en känsla.

Du ska Illustrera dvs. skapa en bild, men du väljer metod och material själv. En bra idé är att börja med att göra en mindmap eller lista med beskrivande ord (adjektiv) som du associerar med känslan, för att ha som en guide när du skapar ditt verk t.ex. ARG - Stor, röd, taggig, explosion, växande osv.

MEN VAD SKA DET BLI?

EXEMPEL: Du kan leta bland konstbilder och foton för att göra ett kollage, måla själv eller använda mobilkameran för att förmedla din känsla. Du kan också leta efter olika material du tycker passar och bygga ett tredimensionellt verk. Det fina med konstnärliga verk är att det inte finns några rätt eller fel, så testa det som känns rätt för dig! 

 

När du skapat något, glöm inte att dela med dig till någon på ett sätt som känns bra för dig. Det kan vara offentligt med en utställning eller digitalt i sociala medier, använd gärna #Känslobanken. Men det kan också vara en intern runda i gruppen eller som ett sms till en vän. Det viktiga är inte hur, men vi växer när vi delar!

bottom of page