top of page

KREATIVA UPPDRAG

fördjupningsmaterial

KÄNSLOUTOPI

Beskriv

Illustrera_web_2.png

INSIDAN UT

Illustrera

Gestalta_web.png

KÄNSLOMINNE

Gestalta

Efter att ha tagit del av vår kortfilm, föreställning och/eller deltagit i någon av våra workshops vill vi erbjuda tre kreativa uppdrag. Med hjälp av dessa kan du, enskilt eller i grupp, prova på att uttrycka och beskriva svåra känslor med konstnärliga medel. Uppdragen har tre olika fokus; att beskriva med ord, illustrera med bild och gestalta med kropp. Välj det som passar dig/er bäst eller prova alla tre!

 

Testa dig fram och glöm inte att hitta en trygg och bekväm form att dela med dig av vad du skapar. Det kan kanske vara offentligt genom en utställning eller digitalt i sociala medier, använd gärna #Känslobanken MEN det kan lika gärna vara en intern runda i gruppen eller som ett sms till en vän. Det viktiga är inte hur, utan att vi delar. För varje gång vi gör det så skapar vi ett större känsloutrymme omkring oss och en större förståelse och acceptans för att även svåra känslor är viktiga och har en funktion. Tack för att du vågar!

?

Personlig eller privat

Det är viktigt att alla deltagare känner att det är frivilligt att dela med sig och att det inte behöver bli privat.

 

Det går utmärkt att dela en personlig upplevelse av hur det känns utan att berätta om bakgrunden till känslan eller några specifika händelser kopplade till den.

TIPS

Känsloburken

Vi har tagit fram ett hjälpmedel som vi kallar för känsloburken. Använd den för att komma igång, som uppvärmning eller för att slippa välja känsla själv och få möjlighet att utforska känslor som du kanske inte är så bekant med.

 

 Instruktioner hittar du här!

!

Prestationsångest

Resultatet av ditt verk är inget som ska bedömas.

Det är lätt att få prestationsångest så kom ihåg att syftet är att utforska och jobba vidare med känslor, inte att skapa ett mästerverk!

Ge dig själv och andra feedback utifrån vad verket får dig att uppleva och inte utifrån om du gillar det eller ej.

Vill du hellre skriva ut materialet för att jobba i en analog miljö? Ingenting är omöjligt!

Alla nedladdningsbara versioner är tillgänglighetsanpassade.

Would you like to see this material in English? All downloadable documents are adapted for accessibility.

.هل ترغب في رؤية هذه المادة باللغتين الإنجليزية والعربية؟ جميع الملفات القابلة للتنزيل مُعدة لإمكانية الوصول إليها

bottom of page